E célra a gyenge minőségű gyümölcsöt is felhasználhatjuk. Öt kg. megtisztított, reszelt almához 1 dkg. Szalicilt vagy benzoensavas nátriumot (gyógyszertárban kapható) teszünk. Ezt a mennyiséget kb. 8 – 10 kg almából kapjuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk és lereszeljük, majd elkeverjük a szalicillal. Nagy üvegekbe szorosan lenyomkodjuk, és lekötjük. Ha az alma nagyon leves, levéből leönthetünk egy külön üvegbe, amit néhány hét múlva, amikor a nagy üvegben a lé leapad, visszaönthetünk. Az almából bármikor kivehetünk, a maradék nem romlik meg.
Dolgozó Nő – 1982 szeptember
Sokáig így raktam el a hulló-almát, csak héjastól reszeltem, később szelelve, átdinszteltem kicsit és azt tettem el nagy üvegekbe, szalicillel elkeverve. Magyar nyelv tanárnőm ajánlotta a receptet még anno. Tényleg nem romlott az így elrakott alma. Finom volt!
VálaszTörlésAz idén mindenképp ki szeretném próbálni én is.
Törlés