Hozzávalók:
- 2 kg paradicsom,
- 10 db. nagy paradicsompaprika,
- 10 db. húsos zöldpaprika,
- 1 vizespohár olaj,
- 2 nagy fej hagyma,
- 1 fej fokhagyma,
- só,
- 1 kanál cukor,
- tartósítószer,
- szemes bors,
- 1 babérlevél, ízlés szerint.
A megmosott paradicsomot megfőzzük és szitán áttörjük. A paradicsompaprikát és zöldpaprikát megsütjük, héjukat lehúzzuk, és a zöldséget keskeny csíkokra vágjuk. A karikákra vágott hagymát az olajban megpároljuk, majd belekeverjük a paprikát, paradicsomlevet, fokhagymát, paradicsompaprikát, ízlés szerint megsózzuk, és a cukorral ízesítjük. Ha felforrt, levesszük a tűzről, kevés tartósítószert kavarunk bele, előmelegített üvegekbe töltjük, lekötözzük, és 10 - 15 percig gőzöljük. A gőzölőfazékból kivéve száraz gőzben hagyjuk kihűlni.
Dolgozó Nő – 1988 augusztus