Hozzávalók:
- 1 bocifarok (kb. 1 kg)
- 3 nagy fej hagyma,
- 6 nagy cikk fokhagyma,
- 2 babérlevél,
- 2 kk só,
- (kb.) 2 dl olaj,
- (kb.) 3 dl víz.
A kukta aljára öntöttem az olajat, hozzáadtam az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, ráhelyeztem a megmosott bocifarkot, hozzáadtam a sót és a babérlevelet, majd ráöntöttem a vizet. Lezárt kuktában, lassú tűznél addig pároltam, míg a hús megpuhult. Ez nálam kb. 1 órát vett igénybe, ezalatt elpárolog a víz is, a hagyma pedig finoman megpárolódik, a hús pedig omlós lesz. Krumplipürével tálaltam, a hagymát pedig rátettem a krumplipürére.
Most látom, hogy felkerült a recept :-) Tényleg van bocifarok? Még a google-on sem találtam.
VálaszTörlésIgen, amint a mellékelt ábra mutatja, létezik, de a hivatalos neve biztos nem bocifarok :) A hentesnél mindig mosolyognak, amikor így kérem :)
Törlés