Bocifarok pörkölt krumplipürével

2015. január 26., hétfő · Posted in , ,


Hozzávalók:
  • 1 bocifarok (kb. 1 kg)
  • 3 nagy fej hagyma,
  • 6 nagy cikk fokhagyma,
  • 2 babérlevél,
  • 2 kk só,
  • (kb.) 2 dl olaj,
  • (kb.) 3 dl víz.
A kukta aljára öntöttem az olajat, hozzáadtam az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, ráhelyeztem a megmosott bocifarkot, hozzáadtam a sót és a babérlevelet, majd ráöntöttem a vizet. Lezárt kuktában, lassú tűznél addig pároltam, míg a hús megpuhult. Ez nálam kb. 1 órát vett igénybe, ezalatt elpárolog a víz is, a hagyma pedig finoman megpárolódik, a hús pedig omlós lesz. Krumplipürével tálaltam, a hagymát pedig rátettem a krumplipürére. 

2 Responses to “Bocifarok pörkölt krumplipürével”

  1. Most látom, hogy felkerült a recept :-) Tényleg van bocifarok? Még a google-on sem találtam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, amint a mellékelt ábra mutatja, létezik, de a hivatalos neve biztos nem bocifarok :) A hentesnél mindig mosolyognak, amikor így kérem :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.