Az idén ez a második olyan tészta, ami nem kelt, hanem tehéntúrós. Nagyon megszerettem ezt a fajta tésztát, mert nem kell egy órát keleszteni, hamar elkészül, nem puffaszt és ráadásul nagyon finom.
Hozzávalók:
- 20 dkg tehéntúró,
- 1 db. citrom reszelt héja,
- 6 evőkanál olaj,
- 6 evőkanál tej,
- 14 dkg cukor,
- 30 dkg liszt,
- 1 tasak sütőpor.
- 15 dkg dzsem,
- 10 dkg őrölt dió (én most nem használtam).
A tehéntúrót elkevertem a cukorral, az olajjal, a tejjel és a citrom reszelt héjával. A sütőporral elkevert lisztet is hozzáadtam és jól összedolgoztam a tésztát. Fóliába csomagolva 1 órán át pihentettem, majd 40x40 cm-es lapot nyújtottam belőle. Megkentem dzsemmel, felcsavartam és ismét 1 órára hűtőbe tettem. Utána felszeleteltem, sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem, majd közepes lángon szép pirosra sütöttem. Meglepően nagyra nőttek, ezért össze is ragadtak kicsit.
Én még nem sütöttem ilyen tésztából, de elhiszem Neked, hogy finom. Egyszer kipróbálom.
VálaszTörlésNagyon szépek lettek a csigáid!
Köszönöm szépen Gerdi, érdemes kipróbálni, mert nagyon jó lesz a tészta így.
TörlésNagyon guszta ! Tetszik a recept, valahogy nekem is könnyebb a gyomromnak ha nem élesztős tésztával készítem!
VálaszTörlésKöszönöm szépen neked is Éva! Nekem is nagyon tetszik, mert a kelt tészta elég nehéz a gyomornak, ez könnyebb.
TörlésFinom és könnyű a tésztája. Nekem német receptem van, csak az almás táska, ezer éve nem sütöttem, ebből látszik, hogy ezer éve nem néztem bele a szakácskönyveimbe :-)
VálaszTörlésAkkor épp ideje belenézni és sütni valamit :)
Törlés