Dolgozó Nő - 1982 szeptemberHozzávalók:
- a kisebb padlizsánból kb. 20 db, a nagyobból kb. 15 db,
- 15 fej hagyma,
- 15 db paradicsompaprika ,
- 15 húsos zöldpaprika,
- 3 kg paradicsom,
- 1 liter olaj,
- só.
A zöldpaprikát és a padlizsánt megsütjük, megtisztítjuk, a hagymát 1/2 liter olajban megpároljuk, az összes hozzávalót a paradicsom kivételével ledaráljuk, a paradicsomot sűrűre főzzük, áttörjük, mindent összevegyítünk, hozzáadunk még 1/2 liter olajat, megsózzuk, és addig főzzük, míg az olaj feljön a tetejére. Üvegekbe töltjük, lekötözzük, majd 20 percig gőzöljük. Az edényben hagyjuk kihűlni.
martinelli. Üzemeltető: Blogger.