Hozzávalók:
- 1 kg burgonya,
- 3 fej vöröshagyma,
- 4 tojás,
- 25 dkg húsos szalonna (én szalonnát és debrecenit használtam),
- 5 dkg vaj,
- 1/2 teáskanál frissen őrölt bors,
- só.
A megtisztított burgonyát reszeljük le, a hagymát vágjuk szeletekre, Olvasszuk fel nagy serpenyőben a vajat, pirítsuk üvegesre benne a hagymát és együtt pároljuk. A tojást verjük fel, ízesítsük sóval, borssal és keverjük a burgonyás egyvelegbe.
Hőálló üvegedényt kenjünk ki vajjal és a fenti masszát öntsük bele. A szalonnát vágjuk apró kockákra, kis edényben pirítsuk meg, majd tegyük a felfújt tetejére. Helyezzük a tepsit hideg sütőbe, majd 35 - 40 perc alatt közepes lángon süssük meg a felfújtat, végül tetejét pirítsuk meg.
Receptforrás: 100 legjobb recept a nagyvilágból.