Rajnai felfújt

2015. január 14., szerda · Posted in ,

 

Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya,
  • 3 fej vöröshagyma, 
  • 4 tojás,
  • 25 dkg húsos szalonna (én szalonnát és debrecenit használtam),
  • 5 dkg vaj,
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt bors,
  • só.
A megtisztított burgonyát reszeljük le, a hagymát vágjuk szeletekre, Olvasszuk fel nagy serpenyőben a vajat, pirítsuk üvegesre benne a hagymát és együtt pároljuk. A tojást verjük fel, ízesítsük sóval, borssal és keverjük a burgonyás egyvelegbe. 

Hőálló üvegedényt kenjünk ki vajjal és a fenti masszát öntsük bele. A szalonnát vágjuk apró kockákra, kis edényben pirítsuk meg, majd tegyük a felfújt tetejére. Helyezzük a tepsit hideg sütőbe, majd 35 - 40 perc alatt közepes lángon süssük meg a felfújtat, végül tetejét pirítsuk meg. 

Receptforrás: 100 legjobb recept a nagyvilágból.

Leave a Reply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
martinelli. Üzemeltető: Blogger.