Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg fehér liszt,
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 1 tojás,
- 1 tasak száraz élesztő,
- 1,5 ek só,
- 2 ek 20%-os tejföl,
- 0,7 dl tej,
- 25 dkg 72%-os margarin,
- 1 kk cukor.
Hozzávalók a kenézhez:
- 5 dkg olvasztott margarin.
Kell még hozzá:
- 1 tojás a kenéshez,
- köménymag.
A lisztet egy gyúrótálba tettem, hozzáadtam a sót, a száraz élesztőt, a cukrot és összekavartam. Beleszeleteltem a margarint, hozzáadtam a tejföllel elkevert tojást, majd a langyos tejet és tésztát gyúrtam belőle. Meleg helyen fél órát kelesztettem.
Utána lisztezett munkalapon vékonyra nyújtottam és megkentem az előzőleg megolvasztott és lehűtött 5 dkg margarinnal, megszórtam köménymaggal és összehajtottam. Ezt a műveletet három-, négyszer megismételtem. Utána fél cm vastagságúra kinyújtottam, megkentem tojással, késsel megrácsoztam, megszórtam köménymaggal és borospohárral kiszaggattam. Előmelegített sütőben megsütöttem.
Ebből egy tállal kérek, pár darab kevés lenne :-) Szeretem a sós pogit, mindig veszek a kedvenc pékségemben.
VálaszTörlésCsomagolom és küldöm :)
TörlésJaj, de finom lehet! :)
VálaszTörlésDe még mennyire :)
Törlés