Az alap 4 tojásos piskótareceptemet turbóztam fel kicsit és persze ez dupla adag, nagy tepsihez való. Aki a kicsi tepsit használja, annak a 4 tojásos alap receptet ajánlom.
Hozzávalók:
- 8 tojás,
- 40 dkg cukor,
- 50 dkg liszt,
- 1 tasak sütőpor,
- 200 ml tej,
- 8 dkg darált mák,
- 2 kávéskanál vaníliás cukor
- 2 üveg kimagolt meggy,
- 5 dkg csokoládé.
A sütőt előmelegítettem. A tojásokat külön választottam és a fehérjékből kemény habot vertem, majd félretettem.
A tojássárgákhoz hozzáadtam a cukrot, a vaníliás cukrot és mixerrel habosra kavartam. Utána hozzáadtam a mákot és apránként a lisztet is, amiben előzőleg elkevertem a sütőport. Hozzáadtam a tejet és csomómentesre kavartam.
A keményre vert habot óvatosan beleforgattam a tojásos masszába, amit sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem. Rászórtam a lecsepegtetett meggyet, majd az apróra vágott csokit és előmelegített sütőben megsütöttem.