Dolgozó NőA szép, fiatal tököket megmossuk, meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk, a tök húsát legyaluljuk, megsózzuk és néhány órán át állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a sós levet belőle, a tököt kimosott és megszárított üvegekbe rakjuk, tetejükre egy-egy csomó megmosott kaprot teszünk, majd forralt, de lehűtött, enyhén ecetes vízzel öntjük le. Dupla celofánnal kötjük le, és 50 percig gőzöljük, majd a gőzből azonnal kivesszük.
martinelli. Üzemeltető: Blogger.
Én a gyalult tököt enyhén sózom, alaposan ecetezem rászórom az aprított kaprot és így forralom fel. Ha felforrt, azonnal üvegbe teszem. Pici szalicil mindegyik tetejére, majd kupak és mehet a száraz dunsztba.
VálaszTörlésKöszönöm, örülök a tartósítómentes receptnek.
VálaszTörlés