Általában csak megfőzöm a tésztát, kevés olajon megfuttatom, rászórom a reszelt sajtot és annyi. De most gondoltam próbáljam ki az amerikai Mac & Cheese-t. Nem egy kalóriaszegény fogás, de időnként kell ez is.
Hozzávalók:
- 250 g durum tészta enyhén sós vízben megfőzve,
- 5 dkg vaj,
- 1 fej apróra vágott hagyma,
- 1 fej apróra vágott fokhagyma,
- só,
- bors,
- 1 kk pirospaprika,
- 2 ek liszt,
- 1 bögre tej,
- 3 ek 20%-os tejföl,
- 10 dkg Trappista sajt reszelve,
- 10 dkg Gouda sajt reszelve
A vajat a serpenyőben megolvasztottam, hozzáadtam az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd mindkettőt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a lisztet és kicsit megpirítottam. Utána hozzáadtam a pirospaprikát, a tejet, simára kavartam, visszatettem a tűzre, hozzáadtam a kétféle reszelt sajtot és kavargatás mellett addig melegítettem, amíg csomómentes krémet kaptam. Ekkor hozzáadtam a megfőtt, lecsepegtetett tésztát, összekavartam és kivajazott tűzálló edénybe helyeztem. Közepes lángon fél órát sütöttem a sütőben.
Sajtot lehet három félét is használni, úgy gazdagabb lesz az ízvilága.