Kedvenc szakácsom, Donal Skehan egyik receptjét készítettem el, ezennel a citromos, mákos püspökkenyér került sorra. Könnyű, hamar el lehet készíteni és nagyon finom.
Hozzávalók a tésztához:
- 220 g sima liszt,
- 100 ml natúr joghurt,
- 200 g porcukor,
- 100 ml napraforgó olaj,
- 2 teáskanál sütőpor,
- 1/2 teáskanál só,
- 1 evőkanál mák,
- 3 nagy tojás,
- 2 citrom reszelt héja,
- 1/2 teáskanál vanília-kivonat.
- 110 g porcukor,
- kb. 3 evőkanál citromlé.
Előmelegítettem a sütőt 180 ° C fokra. A 30cm x 14cm x 6cm-es kalácssütő formámat kibéleltem sütőpapírral és félretettem. A száraz hozzávalókat egy tálba tettem és jól összekevertem. Egy másik tálban habverővel felvertem a joghurtot, a cukrot, a tojást, az olajat, a citromhéjat és a vanília kivonatot. Ezt a keveréket ráöntöttem a száraz hozzávalókra és habverővel jól elkevertem. Utána a masszát a formába öntöttem és kb. 50 percig sütöttem. Amikor a püspökkenyér elkészült, kivettem a sütőből, és hagytam 5-10 percet hűlni a tepsiben. Ezalatt összekevertem a porcukrot a citromlével, kivettem a püspökkenyeret a tepsiből és megkentem a citromos cukorral úgy, hogy az oldalán kicsit hagytam lecsepegni.
Forrás: Donal Skehan
Nagyon szuper lett! :-)
VálaszTörlésKöszönöm Csipike! :)
TörlésEz aztán igazán nyerő páros! Imádom a citromot és a mákot is, úgyhogy kipróbálós :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik és ha sorra kerül, várom az eredményt :)
TörlésCsodás már meg is csináltam-Szuper !!!!
VálaszTörlésÖrülök :)
Törlés