Hozzávalók:
- 1 kicsontozott, filézett csirkemell,
- 3 közepes hagyma,
- 3 dl fehérbor,
- 1 ek liszt,
- sajt (én juhsajtot használtam),
- csavart tészta,
- savanyúság.
A csirkemellet megmostam, kissé kipotyoltam, sóztam és
borsóztam. Egy serpenyőbe kevés olajat forrósítottam, üvegesre
pároltam benne az apróra vágott hagymát, hozzáadtam a kanál
lisztet és elkavartam. Felöntöttem a borral és felforraltam. Egy
lapos jénaiba kevés olajat csorgattam, belehelyeztem a
csirkefiléket, ráöntöttem a hagymás, boros szószt, majd
ráhelyeztem a sajtszeleteket. Ráhelyeztem a fedőt és sütőbe
toltam. Addig sütöttem, amíg a hús megpuhult. Ekkor levettem róla
a fedőt, és hagytam megpirulni. Csavart tésztával és cetes
paprikával tálaltam.