Hozzávalók személyenként:
- 1 burgonya,
- 1 tojás,
- 2 újhagyma,
- só,
- bors,
- olaj a sütéshez.
A hagymát megtisztítottam és vékony karikákra vágtam. Forró olajban, kavargatás mellett (nehogy megégjen) elkezdtem üvegesre párolni. A burgonyát megmostam, meghámoztam és lereszeltem. Hozzáadtam a hagymához, megsóztam és folyamatosan kavargattam, hogy ne égjen oda.
Addig kavargattam, amíg a burgonya meglágyult. Ekkor felvertem a tojást és a hagymás - burgonyás keveréket a tojáshoz adtam. Jól összekavartam és hagytam 15 percig állni. A teflont a maradék olajjal visszatettem a tűzre, megvártam amíg kellőképp forró az olaj és beleöntöttem a krumplis keveréket. Szépen elegyengettem, hogy ne legyen túl vastag, aztán kissé megborsoztam. Egyik felét pirosra sütöttem, aztán óvatosan megfordítottam és a másik felét is pirosra sütöttem.