A receptet Gabriellánál
láttam meg és nem hagyott nyugodni. Végül engedtem a csábításnak és
megsütöttem. Nem volt szándékos a teljes kiőrlésű liszt használata, de
amikor nekifogtam, akkor láttam, hogy fehér liszt nincs elég. Nagyon jó
lett így is, igaz nem annyira mutatós, de egészséges.
- 50 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 dkg élesztő
- 7,5 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 10 dkg puha margarin
- 2-3 evőkanál cukor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan),
- 1 kávéskanál fahéj.
- 1 tojássárgája
- pici tej vagy tejszín
- csipet cukor.
A langyos tejben egy kanál cukorral felfuttattam az élesztőt. A lisztet és a margarint egy tálba tettem, hozzáadtam a cukrot, jól összekavartam, majd hozzáadtam az élesztős tejet és jól összedolgoztam. Meleg helyen hagytam duplájára kelni. Utána lisztezett gyúródeszkán finoman átgyúrtam és téglalap alakú tésztát nyújtottam belőle. Rászitáltam a kakaót, a fahéjat, rászórtam a cukrot és felcsavartam, majd csiga alakúra tekertem. Sütőpapíros kerek tepsibe tettem, megszurkáltam a tetejét, megkentem tojással és szórtam rá egy kevés cukrot. Majd előmelegített sütőben megsütöttem.
Szerintem teljes kiőrlésű lisztből is finom. Mi már nagyon megszoktuk a teljes kiőrölésű rozslisztet. Nagyon guszta lett, szinte megkívánja az ember.
VálaszTörlés