Hozzávalók:
- 1 liter tej,
- 1 csipet só,
- 1 tasak vaníliás cukor,
- 250 g gríz,
- 120 g cukor,
- 5 tojás,
- 1 üveg kimagolt meggy,
- 1 citrom reszelt héja,
- zsemlemorzsa és kevés margarin a tűzálló tál kikenéséhez,
- gyümölcsszirup (én nem használtam).
A tejet forrásba hoztam, hozzáadtam a sót, a vaníliás cukrot
és apránként hozzákevertem a grízt is, óvatosan, nehogy csomós
legyen. Addig főztem, amíg a gríz megfőtt, akkor hozzákevertem a
cukrot, még kb. 1 percig kavartam, aztán levettem a tűzről.
Hozzáadtam a kimagolt, lecsepegtetett meggyet és időnként
megkavarva hagytam kihűlni. Utána hozzáadtam a tojássárgákat,
jól összekavartam, aztán óvatosan hozzáadtam, beleforgattam a
habbá vert tojásfehérjéket is. A jénai tálat kikentem
margarinnal, beszórtam zsemlemorzsával és óvatosan elterítettem
benne a grízpudingot. Közepes lángon pirosra sütöttem.
Gyümölcsszirupot is önthetünk rá tálaláskor, vagy lekvár
kínálhatunk hozzá, de szerintem így is elég édes.