Ez is egy olyan sütemény, amit hidegen lehet fogyasztani, nagyon jó akár csomagolni is. Könnyen és hamar el lehet készíteni, ízletes és nem kell hozzá sok minden.
Hozzávalók a tésztához:
- 50 dkg liszt,
- 25 g friss élesztő,
- 1 kávéskanál cukor,
- 2 kávéskanál só,
- 300 ml langyos víz,
- 3 evőkanál olaj.
- 2 evőkanál oregánó.
- pizzaszósz,
- reszelt sajt.
- 1 egész tojás
Az élesztőt egy kevés langyos vízhez adtam, rászórtam a cukrot és hagytam felfutni. A lisztet, a sót, az olajat egy keverőtálba tettem, hozzáadtam a felfuttatott élesztőt, az oregánót és apránként hozzáadva a vizet, tésztát gyúrtam belőle. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztettem.
Utána a képen látható téglalap alakúra nyújtottam, megkentem házi pizzaszósszal, megszórtam reszelt sajttal, majd szorosan feltekertem.
Háromszögeket vágtam felőle, de vigyázni kell, hogy a háromszög vékonyabb részénél hagyjunk elég távolságot a két vágás között, nehogy a tészta szétnyíljon.
Sütőpapírral kibélelt kerek formába tettem úgy, hogy a csiga fele kívül kerüljön, a széleit és még egy darabot a közepébe helyeztem. Megkentem felvert tojással és megszórtam oregánóval.
Előmelegített sütőbe toltam és közepes lángon megsütöttem.