Most biztos felmerül bennetek a
kérdés, hogy miért kell eltenni a salátát
télire, mikor télen is gyönyörű salátát
lehet kapni jó áron. Ez igaz, ezzel egyetértek,
de nekem a saláta ott volt a kertben, és sokkal több
volt, mint amit el tudtunk volna fogyasztani. Sajnáltam
otthagyni tönkremenni, vagy a tyúkoknak adni, így
az idén kipróbáltam valami újat. Sosem
tettünk el salátát, de az idén azt mondtam,
hogy megpróbálom.
Hozzávalók:
- saláta,
- só,
- ecet
- szalicil.
A salátát leveleire szedtem, jól megmostam, majd megtéptem. Én a salátát nem szoktam késsel vágni, mert oxidálódik, így mindig kézzel tépem. Utána a fövő vízhez adtam, hozzáadtam az 1 evőkanál sót a kb 5 liter vízhez, 1 evőkanál cetet és kb. 10 percig főztem. Utána jól kimosott üvegekbe tettem, a főzőléből ráöntöttem annyit, hogy ellepje, minden üveg tetejére tettem 1 késhegynyi szalicilt, összekavartam és rátettem az üveg kupakját, majd jól rácsavartam. Száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Jó ötlet, kíváncsi lennék majd az ízére! Megírod, ha megkóstoltátok? :)
VálaszTörlésHamarosan elkészül belőle a leves és akkor lesz bejegyzés is!
TörlésJó ötlet,nem cicozok, vagy simán zacsi,fagyi. Ha idő 1 rottyantás és dobozokba fagyiba. Fincsi.
TörlésElnezest kerek , hogy kozbe szolok.En mar evek ota igy teszek el vajsalatat telire .Fozeleket vagy levest keszitek belole. Nem azert csinalom mert telen nincs salata , hanem azert mert ez sokkal finomabb , ropogos az etelben , de nem kemeny. Savanyusagnak viszont nem tudom eltenni telire .
Törlésuborka eltevésben vagyok profi..minden dicsekvés nélkül.jó tíz éve kezdődött...azóta is mindig teszek el, alma paprikát is.
VálaszTörlésMi is szoktunk eltenni uborkát, van róla bejegyzés is. Az almapaprikát nem nagyon szeretem, mert csíp!
TörlésA salátaleves a kedvencem, ezért is örülök, hogy rátaláltam a bejegyzésre. Az lenne a kérdésem, hogy elállt így a saláta? Ha igen, mennyi ideig? Köszi szépen!
VálaszTörlésHa fel mertem tenni a receptet a blogra, akkor gondolhatod, hogy eláll :) Az enyém nem romlott meg. Én tavasszal vettem elő és nagyon jó volt. Szerintem eláll, de tovább, mint az új saláta megjelenése, amúgy sem fogod tartani, szerintem.
VálaszTörlésKöszönjük!
TörlésAz jó is hogy sajnálod a salátád elfecsérelni de jobb lett volna csak soban eltenni mert a szaliciltol acintos lesz és az egészen más ize lesz vagy lefagyasva még ugyis jobb és egészségesebb hidd el tudom mert én is mint te csináltam és az iz nem jött be puszi bocs a komentét
VálaszTörlésReceptet nagyon kőszőnőm ,mert ezen az őszőn nagyon sok szép salátáim vannak ,már tele van a hűtőm de meg probálom a soval is meg a szalicilel is el tenni borkánba.
VálaszTörlésCsak sós vízben lehet mert ecetet nem használok?
VálaszTörlésEsetleg a citrom leve nem jó?
VálaszTörlés