A tészta receptért ismét Gerdihez
mentem „lopni”, a Virslis
papucs recept tésztája lett a nyerő. Gerdi, ismét köszi:)
- 1 kg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 2 kiskanál só,
- 3,5 dkg élesztő,
- 4 dl tej,
- 1 kiskanál cukor,
- 2 tojás,
- sajt,
- szalámi.
Az élesztőt 2 dl langyos tejben, 1 kk. cukorral felfuttattam. A
dagasztó tálba tettem a lisztet, a tojást, a margarint, a sót,
kicsit összedolgoztam, majd hozzáadtam a felfutott élesztős tejet
és a maradék langyos tejjel tésztát gyúrtam belőle. Kissé lágy
lett, így adtam még hozzá lisztet amíg elértem a megfelelő
tészta minőséget. Letakarva, meleg helyen, kevés liszttel
megszórva duplájára kelesztettem. Utána még kevés liszttel
finoman átgyúrtam, két részre osztottam és mindkét részt
téglalap alakúra nyújtottam. Rászórtam az apróra vágott
szalámit, az apróra vágott sajtot és felcsavartam mint a
darázsfészket. Egy nagyobb kerek formát kibéleltem sütőpapírral,
a tekercseket kb. 3 ujjnyi vastag csíkokra vágtam és elhelyeztem a
formában. Lassú tűz mellett megsütöttem (kb. 90 perc). Miután
kihűlt, csigákat törtem belőle és friss zöldséggel tálaltam.
Finom, egyszerű, sokáig eláll és praktikus is, mert csak le kell
törni és máris fogyasztható.
Martinelli, nagyon szívesen! Úgy örülök, mikor valaki "lopni" jön hozzám:-)
VálaszTörlésNagyon szép lett a csigakenyér, szívesen letörnék belőle egy csigát:-) De szép a csipketerítő is, türelmes kezek horgolhatták! A vázában lévő kékiringót valamikor mi is szedtük dísznek, szerettem, de erre nem láttam.
Gerdi, köszönöm szépen.
VálaszTörlés