"Az érett, hibátlan gyümölcsöt szárától megtisztítva megmossuk, szitán lecsepegtetjük, kimagozzuk és előkészített (mosószeres meleg vízben kimosott, többször kiöblített) nagyobb befőttesüvegekbe rakjuk. Egy - egy megtelt literes üveg tetejére csapott mokkáskanálnyi tartósítószert teszünk, majd az üvegeket kigőzöljük a következőképpen: az egyenként újságpapírba göngyölt üvegeket megfelelő nagyságú edénybe állítjuk, az edényt az üvegek kétharmadáig vízzel töltjük fel, és a víz forrástól számítva a meggyel telt üvegeket 10 percig, a szilvával telieket pedig 15 percig gőzöljük. Az üvegeket a vízben hagyjuk kihűlni."
Dolgozó Nő - 1982 június
szeretem...meggy, minden formájában jöhet. de van, aki nem szereti a nagymami befőttjeit?
VálaszTörlés