Hozzávalók:
- sárgarépa,
- fehérrépa,
- hagyma,
- újkrumpli,
- zöldborsó,
- karfiol,
- só.
A zöldségeket megtisztítottam, megmostam. A sárgarépát és a fehérrépát vékonyra szeleteltem. karfiolt rózsáira szedtem, a nagyobb krumplikat négybe vágtam, a kisebbeket pedig egészben hagytam. Az apróra vágott hagymát a fövő vízhez adtam, hozzáadtam a sárgarépát és a fehérrépát, a sót majd félkészre főztem. Amikor már majdnem puha volt, hozzáadtam a többi zöldséget és puhára főztem. Tálaláskor tejfölt lehet kínálni hozzá. Könnyű, egészséges tavaszi leves.
Szeretjük sz ilyen "mindent bele" leveseket. Esetleg saját termésből készült?
VálaszTörlésA hagyma, az újkrumpli és a zöldborsó saját termés.
VálaszTörlésTavasszal-nyár elején nagyon finom tud lenni ez a sokféle zöldségféléből készült leves, imádom a zsenge zöldségeket! Nagyon guszta!
VálaszTörlés