Hozzávalók:
- 5 kg káposzta legyalulva,
- 1,5 kg piros paprika legyalulva,
- torma,
- 20 dkg só,
- 20 dkg cukor,
- 2 – 3 dl 9%-os ecet,
- 1 tasak tartósító.
A legyalult káposztát és paprikát egy nagy tálba tesszük (a
torma kivételével), hozzáadjuk a sót, a cukrot és az
ecetet, jól összekavarjuk. 24 órát hagyjuk állni, de közben
kavargatni kell. Utána rászórjuk a tartósítót, jól
összekavarjuk,s üvegekbe tesszük, minden üvegbe beszúrunk egy darabka tormát, majd az üvegeket
lekupakoljuk. Kitűnő savanyúság télire.
Jajj, ezt nagyon szeretem:)
VálaszTörlésNagyon szépek, igazán finomak is lehetnek! :)
VálaszTörlésMi is nagyon szeretjük.
VálaszTörlés