Hozzávalók 11 nagy palacsintához:
- 20 dkg liszt,
- 2 egész tojás,
- 1 csipet só,
- 3 dl 1,5%-os tej
- 1,5 dl víz,
- 2 evőkanál olaj + pár csepp a sütéshez.
- 0,5 kg zsírszegény tehéntúró,
- 10 dkg cukor, 1 egész tojás.
- savanykás lekvár, én ribizlit használtam.
A tésztához valókat robotgéppel összekavartam. Egy nagy
méretű teflonba pár csepp olajat tettem és felforrósítottam,
majd egyenként megsütöttem benne a palacsintákat. Nem kell nagyon
megsütni, mert a sütőben is sülni fog és, ha már az első
sütéskor készre sütjük, akkor a sütőben meg fog égni. A
krémhez valókat robotgéppel összedolgoztam, addig kavartam, amíg
egyenletes, csomómentes krémet kaptam. Utána a palacsintákat
egyenként megkentem és az alábbi képen látható vekni
technikával felcsavartam és kivajazott jénaiba tettem.
Közepes lángon kb. 20 percig sütöttem. Ribizlilekvárral tálaltam.
De takaros kis palacsintabatyuk:-) Hogy a család ezt hogy szereti! A jövő héten szabin leszek, aztán sütök nekik, hadd örüljenek.
VálaszTörlésAzt még nem is mondtam, hogy nekem mennyire tetszik a blogod "ruhája"! Mikor idejövök, mindig nézem egy darabig. Olyan kedves, bájos, nyugis.
VálaszTörlésKöszönöm szépen és örülök, hogy tetszik. Én is ezért választottam, ezek szerint jól választottam :)
VálaszTörlés