Dolgozó Nő - 1982 június"A kettőt keverhetjük is. A szép, ép szemű, érett gyümölcsöt megmossuk, jól lecsurgatjuk, kimagoljuk, majd a levét szitán lecsurgatjuk. Ezt a levet szörpnek használhatjuk. A gyümölcsöt ép zománcú vagy porcelánedényben óvatosan kevergetve addig főzzük, míg a húsa szétesik. Ha a meggyel kevertük a cseresznyét, akkor előbb a meggyet külön főzzük mintegy negyedóráig és azután adjuk hozzá a cseresznyét. H a dzsem leves, félrehúzzuk. Másnap újra főzzük, míg elég sűrű, de még leve van. Előmelegített száraz üvegekbe öntjük, tölthetünk bele egy kiskanál tiszta szeszt, vagy rumot, lekötjük, és 40 percig gőzöljük. "
martinelli. Üzemeltető: Blogger.
Szerintem savanyú lenne cukor nélkül, főleg a meggy. Próbáltad már így készíteni a dzsemet?
VálaszTörlésÉn tettel el cukor nélkül, de körtét.
VálaszTörlésA meggy az biztos savanyú lenne, a cseresznye az pedig attól fűgg, hogy mennyire érett. A meggydzsem cukor nélkül inkább sütikhez kell, olyanokhoz, mint a mézes, ahol van még mellé egy édes krém is. Vagy palacsintába, amire porcukrot szórsz.