Hozzávalók:
- 4 csirkecomb,
- 2 hagyma,
- 10 dkg olívabogyó,
- 5 dkg mazsola,
- 1 kk. köménymag,
- 2 apróra vágott paradicsom,
- 1 paprika (én lecsónak eltett dinsztelt paprikát használtam),
- só,
- bors,
- negyed liter paradicsomlé,
- 200 ml víz.
A csirke bőrét eltávolítottam, megmostam és a jénai aljára
helyeztem. Hozzáadtam az apróra vágott hagymát, az olívabogyót,
a mazsolát, a paradicsomot, a paprikát, sóztam, borsoztam.
Rászórtam a köménymagot, ráöntöttem a paradicsomlevet és a
vizet, majd fedő alatt puhára pároltam. Utána levettem róla a
fedőt és addig hagytam a sütőben, amíg a leve kissé elfőtt.
Én natúr újkrumplival tálaltam.
Az elején kicsit idegenkedtem tőle, ugyanis mazsola kell hozzá,
de nagyon különleges, finom ízvilágot teremt ez az együttes. Nem
csalódtam benne.
Érdekes ízvilág/fűszerezés, de nagyon finom lehet! Kipróbálós! :)
VálaszTörlésSzerintem is kipróbálós, biztos különleges ízvilága van.
VálaszTörlésKöszi lányok. Ki lehet próbálni nyugodtan! Garantálom!
VálaszTörlés