Hozzávalók:
- 40 dkg fehér liszt
- 35 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 2 kk só,
- 20 dkg margarin,
- 5 – 6 ek házi joghurt (4%-os tejből),
- 1,5 csomag száraz élesztő,
- 2 dl langyos tej,
- 1 tojás (amivel megkentem a tetejét),
- szezámmag.
Annak ellenére, hogy a száraz élesztő tasakján tisztán írja,
hogy nem szabad felfuttatni, én mégis fel szoktam futtatni. Midig
felfut és éj így jobban érzem magam, mert tudom, hogy nem ér
majd kelesztéskor meglepetés. Szóval az élesztőt felfuttattam a
2 dl langyos tejben. A többi hozzávalót egy tálba tettem,
összegyúrtam, aztán hozzáadtam az élesztős tejet és jól
megdagasztottam. Meleg helyen 45 perc alatt duplájára kelesztettem.
Lisztezett munkafelületen kicsit még átgyúrtam, aztán négy részre
osztottam. Nem sikerült négy egyenlő részre elosztani, de
ezt már megszoktam:) Mindegyik részt a Limaraféle vekni
hajtogatási technikával duplán hajtogattam. Tetejüket megkentem
tojással, majd megszórtam szezámmaggal. Előmelegített sütőben
pirosra sütöttem.