... kinek hogy tetszik.
A tárkonyszárakat meg szoktam szárítani és fel szoktam használni az uborkaeltevésnél. Kiváló ízt ad az uborkának.
Megjelent a tárkony és itt az ideje tankolni télire. Minden évben szoktam eltenni tárkonyt, mert sokféle tárkonyos levest készítek és a tárkonyecet kiváló savanyító.
Megmostam bő vízben a tárkonyt és hagytam lecsepegni. Utána leszedtem a tárkonyleveleket a szárról és egy nagy tálban besóztam. Többszöri kavargatás, forgatás mellett hagytam 24 órát állni. Utána üvegekbe tettem és felöntöttem ecettel. Nagyon összeesik a tárkony, ezért sokat kell venni.
Használatkor a tárkonyt is belefőzöm a levesbe és után a tárkonyecettel ízesítem. Ebben az a jó, hogy az elhasznált ecetet mindig pótolom (az ecet átveszi a tárkony ízét) és így mindig tele van az üveg tárkonyecettel.
Használatkor a tárkonyt is belefőzöm a levesbe és után a tárkonyecettel ízesítem. Ebben az a jó, hogy az elhasznált ecetet mindig pótolom (az ecet átveszi a tárkony ízét) és így mindig tele van az üveg tárkonyecettel.
A tárkonyszárakat meg szoktam szárítani és fel szoktam használni az uborkaeltevésnél. Kiváló ízt ad az uborkának.
Örülök, hogy rátaláltam a blogodra, nagyon klassz!
VálaszTörlésTárkony és bazsalikom ecetet én is szoktam készíteni, nagyon finomak :-)
Üdvözöllek itt! :)
TörlésÉn is örülök, hogy rátaláltam a tiédre, mert sok jó recepted van. Tanulhatunk egymástól :)