Nem tudom mi a neve ennek a fogásnak, de mi elneveztük orosz szeletnek. Sok évvel ezelőtt egy orosz eredetű magyar, Nők Lapja jellegű folyóiratban találtuk, kipróbáltuk, nagyon ízlett és megtartottuk. Csak épp a nevét felejtettük el, így elneveztük orosz szeletnek.
Ebben az a jó, hogy gyakorlatilag a saját levében fő meg. Zsiradék csak annyi van, amennyit a szalonna kölcsönöz neki és vizet, vagy más folyadékot egyáltalán nem kell hozzáadni.
Hozzávalók személyenként:
- 1 - 2 szelet sertéshús,
- 1 kis fej hagyma,
- 1 cikk fokhagyma,
- kevés szalonna,
- 1 - 2 burgonya
- só,
- bors.
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágtam és elhelyeztem a fólián. A fóliát akkorára hell méretezni, hogy csomagoláskor legyen elég arra, hogy betekerjük a tartalmát úgy, hogy a sütéskor keletkező gőz ne tudjon kijönni.
A szalonnára ráhelyeztem a kipotyolt, sózott, borsozott hússzeletet.
Erre ráhelyeztem a szeletekre vágott hagymát és fokhagymát és megsóztam.
Következett a hámozott és szeletekre vágott burgonya és a maradék hagyma, amit szintén megsóztam.
Összecsomagoltam úgy, hogy a gőz ne jöjjön ki belőle.
Jénaiba tettem és sütőbe toltam. Kb. 30 - 40 percig sütöttem alacsony tűzön. Ekkor kivettem, kibontottam és mivel úgy a hús, mint a burgonya puha volt már, kibontva visszatettem kicsit, hogy piruljon, de nem kell sokat hagyni, mert csak a saját leve van és megég.
Akármi is a neve, nagyon guszta :-) Így együtt sülve finom lehet, átadják egymásnak az ízeket :-) Ja, és nagyon tetszetősen tálaltad!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Katalin! :)
TörlésÓ de rég sütöttem, nagyon finom! Mi alufóliás batyunak hívjuk és minden földi jóval meg lehet rakni, mennyei :-)
VálaszTörlésAkkor épp itt az ideje, hogy terítékre kerüljön :)
Törlés