A szekrényeket rendezgetve rábukkantam erre a horgolt terítőre, ami persze félkész állapotban várta, hogy valaki foglalkozzon vele. Valamikor réges-régen én kezdtem el készíteni, most pedig befejeztem. Nem egy hagyományos, megszokott terítő, kicsit kilóg a sorból, én az érdekes kategóriába sorolnám.
Fokhagymás leves
2012. július 29., vasárnap
· Posted in
levesek
Hozzávalók:
- csirkeaprólék (én általában csirke hátat szoktam használni),
- pár cikk fokhagyma,
- só,
- rizs,
- 1 tojás,
- egy csésze tej
- ecet.
A csirke aprólékot leforrázom és lemosom, majd bő vízben felteszem főni. Hozzáadom a fokhagymát, a sót és puhára főzöm. Amikor a hús már puha, hozzáadom a rizst, és amikor már a rizs is puha, hozzáadom a tojás fehérjét. Még pár percig hagyom főni, amíg a tojásfehérje megfő, utána eloltom a tüzet alatta és hagyom pár percig pihenni. Ekkor a tojássárgából és a tejből habarást készítek és hozzáadom a leveshez. Ízlés szerint ecetet adok hozzá.
Lepkegyűjtemény
2012. július 16., hétfő
· Posted in
lepkegyűjtemény
Ennek a bejegyzésnek semmi köze a gasztronómiához, de már írtam, hogy a blog sokoldalú, több témával foglalkozik és ezen a blogon minden szép dolognak lesz helye.
Ezt a csodálatos lepkegyűjteményt Medgyesi (Szeben megye, Románia) Múzeum Természettudományi részlegén fényképeztem.
Nagyon szeretek fényképezni és mindig azt szoktam mondani, hogy a fényképeket hazavihetem és rajtuk keresztül megmutathatom másoknak is azt, amit én láttam.
Közzé teszem ezeket a képeket, hogy azon olvasóim is láthassák, akik nem tudnak eljutni ide. Remélem tetszeni fog.
Tehéntúrós, ribizlis sütemény
Az eredeti recept Jutkánál, itt található.
A tésztáshoz:
A tésztáshoz:
- 25 dkg fehér liszt,
- 2 kiskanál sáfrányos sütőpor,
- 1 csipet só,
- 8 dkg cukor,
- 17 dkg margarin,
- 1 tojás,
- darált dió.
- ribizli (ízlés szerint)
- 7 dkg margarin,
- 20 dkg cukor,
- 3 tojás,
- 2 csomag vaníliapor,
- 6,5 dkg liszt
- 50 dkg tehéntúró.
A dión kívül a többi hozzávalókból tésztát gyúrtam. Egy négyszögletes, közepes tepsibe margarinozott sütőpapírt tettem és kézzel beleegyengettem a tésztát. Rászórtam annyi darált diót, amennyi ellepte a tésztát. Rászórtam a ribizlit, majd a jól összeturmixolt krémet és előmelegített sütőben lassú tűznél megsütöttem.
martinelli. Üzemeltető: Blogger.