Grízkrémes kakaós torta
2014. június 27., péntek
· Posted in
torták
A hétvégén, egy családi eseményre készülve, ismét elkészítettem ezt a tortát. Most kicsit másképp díszítettem és a krém alá került egy vékony réteg szőlőlekvár is, ami egy kis savanykás ízt agott neki. A recept itt található.
Zacskós csirkecomb párolt mexikói zöldséggel
Hozzávalók 4 személyre:
- a csirkecombhoz:
- 4 csirkecomb (bőr nélkül),
- 2 fej hagyma egészben,
- 4 cikk fokhagyma,
- 5 ek. házi pizzaszósz.
- 2 marék fagyasztott kukorica,
- 2 bögre zöldborsó,
- 2 nagy szál sárgarépa,
- 2 újhagyma,
- 2 marék rizs,
- 2 ek olíva olaj
- só.
A csirkecombokat előkészítettem, zacskóba tettem, hozzáadtam a pizzaszószt, a hagymát és a fokhagymát. Bezártam a zacskót, jól összekevertem a combokat a zacskóban, hogy mindenhova jusson a szószból és közepes lángon puhára sütöttem.
A zöldségeket megtisztítottam, a sárgarépát karikára vágtam, az újhagymát szintén, majd az egészet, a rizs kivételével, feltettem főni annyi vízben, hogy ellepje. Hozzáadtam az olíva olajat, a sót és félpuhára pároltam. Utána hozzáadtam a rizst is és addig pároltam míg megpuhult minden.
Szeretem ezt a megoldást, mert egyszerű, gyorsan megy és egészséges is.
Kakaós, ordás sütemény
Ezt a süteményt minden évben elkészítem, amikor az orda megjelenik. Mindenki imádja!
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg cukor,
- 150 ml tej,
- 120 ml olaj,
- 11 dkg liszt,
- 2 ek kakaó,
- 1 tojás,
- 1 csomag sütőpor.
A krémhez:
- fél kg orda,
- 2 tojás,
- 3 ek gríz,
- 3 ek cukor,
- 1 ek vaníliás cukor.
A tészta: a tojást habosra kavartam a 20 dkg cukorral, majd apránként hozzáadtam a többi hozzávalót (a lisztben elkevertem a sütőport). Sütőpapírral kibélelt
tepsibe öntöttem. A krémhez valókat jól összedolgoztam és kávéskanállal a
masszára szaggattam.
Előmelegített sütőben közepes tűzön megsütöttem.
Kapor télire fagyasztva, szárítva és üvegben
Kaprot én csak az ordás palacsintába
szoktam tenni és a tökfőzelékbe. Ezen kívül
más ételhez nem használom. Így három
lehetőségem van a kaprot tartósítani.
Van egy adag lefagyasztva. Megmostam a kaprot,
hagytam lecsepegni és utána zacskóba téve
lefagyasztottam. Ezt lehet a palacsintába is tenni.
A másik lehetőség a szárítás.
Van egy tasakban egy kis adag szárított kaprom, bár
így nem őrzi meg annyira az aromáját.
A másik lehetőség a kapor üvegben.
Megmostam a kaprot, hagytam lecsepegni, majd sóval rétegezve
üvegbe tettem. Ez jó lesz majd a tökfőzelékbe
és már eleve sós, így nem kell majd sózni
a tököt.
martinelli. Üzemeltető: Blogger.