A recept a Fakanál 95/2 számából
származik.
Én eleve felét készítettem el, mert a 40 dkg tészta sok lett volna. Makaróni helyett spagettit használtam, elfelejtettem tejfölt vásárolni, így helyette tejet használtam és juhsajttal szórtam meg.
Hozzávalók:
- 40 dkg tészta,
- 25 dkg párizsi,
- ½ dl olaj,
- mokkáskanálnyi pirosparika,
- 2 tojás,
- 3 dl tejföl,
- 5 dkg sajt,
- törött bors,
- só.
A párizsit kisebb kockákra vágjuk, egy kevés forró olajban megpirítjuk, majd a tűzről levéve megszórjuk a pirosparikával. Az egész tojásokat a tejföllel, sóval, törött borssal simára keverjük. A sós vízben kifőtt makaróni felét olajjal kikent tűzálló tálba rakjuk és elterítjük rajta a párizsit. Befedjük a maradék makarónival és ráöntjük a tejfölös tojást. Reszelt sajttal megszórjuk és középmeleg sütőben szép pirosra sütjük.
Nagyon finom lehetett Erika! :-)) Szeretem a párizsit!
VálaszTörlés