A poradicsommártás-hús-krumpli nálunk mindig nyerő volt, de ebben a formában sosem fogyasztottuk. Inkább a sóba főtt volt a menü vagy a paradicsommártás tojással és sült kolbásszal. Most viszont Csipike közzé tett egy receptet és felcsillant a szemem. Kicsit másképp készítettem el, de nagyon finom lett.
Hozzávalók a gombóchoz:
A lisztet kevés olajjal kicsit megpirítottam, vigyázva, hogy ne égjen oda. Utána felöntöttem házi paradicsomlével úgy, hogy csomómentes legyen és lassú tűzön kifőztem. Kevés cukrot adtam hozzá, hogy ne legyen annyira erős a paradicsom íze. Beletettem a gombócokat és kicsit összefőztem, hogy összeérjenek az ízek. Krumplipürével tálaltam. Egy kis tejfölt is lehet adni hozzá.
Hozzávalók a gombóchoz:
- 50 dkg darált hús,
- 2 cikk fokhagyma,
- 1 tojás,
- 2 ek búzadara,
- só,
- bors.
- 2 ek liszt,
- só,
- kevés olaj,
- 1/2 liter házi paradicsomlé,
- majoránna,
- kevés cukor ízlés szerint.
A lisztet kevés olajjal kicsit megpirítottam, vigyázva, hogy ne égjen oda. Utána felöntöttem házi paradicsomlével úgy, hogy csomómentes legyen és lassú tűzön kifőztem. Kevés cukrot adtam hozzá, hogy ne legyen annyira erős a paradicsom íze. Beletettem a gombócokat és kicsit összefőztem, hogy összeérjenek az ízek. Krumplipürével tálaltam. Egy kis tejfölt is lehet adni hozzá.
Remélem nem bántad meg :-), így húsgombóccal is finom.
VálaszTörlésNagyon finom lett és ezt még el fogom készíteni máskor is :)
TörlésHa cukor beteg vagy fogyókúrázol, inkább ne készítsd el.
VálaszTörlés