Kedvencem a lekváros sütemény. Ezt a receptet kinéztem magamnak, megtetszett, mert egyszerű és úgy gondoltam, hogy a kakaós tészta a savanykás lekvárral kitűnő lesz.
A cukorból csak 15 dkg-ot tettem és a 2 kanál zsír helyett 10 dkg margarint használtam. Sajnos a tészta beszívta a finom ribizlilekvárt. Elég nem szép tőle, de sajnos nem szólt előre :) Így porcukor helyett szilvadzsemet tettem a tetejére.
Hozzávalók:
- ½ kg liszt,
- ½ csomag sütőpor,
- 15 – 20 dkg porcukor,
- 2 tojás,
- 2 evőkanál zsír,
- 2 evőkanál kakaó,
- ½ dl tej,
- 4 – 5 evőkanál savanykás lekvár,
- vaníliás porcukor.
A sütőporral elkevert lisztet az összes hozzávalókkal, a lekvárt kivéve, rugalmas tésztává gyúrjuk. Felét kinyújtva, a tepsi aljába helyezzük, megkenjük a lekvárral, majd befedjük a tészta másik feléből nyújtott lappal. Előmelegített sütőben közepes tűznél kb. 30 percig sütjük. Ha kihűlt, kockára vágjuk, tetejét vaníliás porcukorral hintjük meg.
Dolgozó Nő – 1982 október
Teljesen igazad van, valóban finom lehet! Nekem is tetszik! :)
VálaszTörlésEjnye bejnye ennek a cudar tésztának :-), de legalább finom zamatos lett a belesült lekvártól.
VálaszTörlésKöszönöm szépen :)
VálaszTörlés