Hozzávalók a leveshez:
- 1 fej fehér káposzta,
- 50 dkg füstölt sonka (de lehet több is),
- 1 nagy fej hagyma,
- só,
- csombor,
- 250 ml házi paradicsomlé.
Hozzávalók a rántáshoz:
- 1 kk olaj
- 1 ek liszt.
A sonkát megmostam, darabokra vágtam és elegendő vízben feltettem főni. Amikor már félig puha volt a hús, hozzáadtam a vékony csíkokra vágott káposztát, a hagymát, a csombor és az egészet puhára főztem. A sóval vigyázni kell, mert a sonka már eleve sós, így csak keveset adtam hozzá.
Egy evőkanál lisztet és egy kávéskanál olajat összekevertem és kicsit megpirítottam, majd felöntöttem 250 ml paradicsomlevet és egy keveset a levesből, hagytam felforrni, majd az egészet a leveshez adtam és összefőztem. Aki szereti, készíthet több rántást is, de én nem szeretem az olyan levest, amiben megáll a kanál. Mivel a paradicsomlé savanyú, így én nem használtam ecetet.
Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá.