Éva, a Takarékos konyha blog írója Budai Péter mesterszakácsot szemelte ki nekünk a Szakácsmustra 14-ik fordulójára. Nézegettem a recepteket és ez a rakott krumpli nagyon megtetszett.
A rakott krumplinak is nagyon sok változata ismeretes. Én általában simán készítem, vagyis krumpli, tojás és tejföl kerül bele, de ez a recept nagyon felkeltette az érdeklődésem és úgy gondoltam ki is próbálom.
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli,
- pár szelet füstölt szalonna apróra vágva,
- kb. 20 dkg füstölt szalámi,
- 1 nagy fej hagyma apróra vágva,
- só,
- 35%-os tejföl.
A krumplit megmostam, sós vízben héjában megfőztem. Hagytam kicsit hűlni, majd meghámoztam és kockára vágtam. A szalonnát apróra vágtam és kiolvasztottam. Hozzáadtam az apróra vágott szalámit és kicsit megpirítottam. Majd hozzáadtam a krumplit, a sót és a tejfölt. Az eredeti receptben Budai Péter 40 percre sütőbe teszi, én ezt kihagytam, tehát nézzétek el nekem.
Nagyon finom lett, mindenki szereti.
Nagyon finom lett, mindenki szereti.