Az a legjobb a zöldséglevesekben, hogy a végtelenségig lehet kombinálni bennük az alapanyagokat és mindig más ízvilágot kapunk. Ez azért gazdag zöldségleves, mert annyi minden van benne, hogy második fogás már nem is szükséges mellé.
Hozzávalók:
- 1/2 fej káposzta (kis fej),
- 3 db kicsi burgonya,
- 2 db. sárgarépa,
- 2 db. fehérrépa,
- 1 marék zöldborsó,
- 1 kicsi zöldpaprika,
- 1 kisebb fej hagyma,
- 2 cikk fokhagyma,
- 2 csirkehát,
- 1 kk só,
- kevés cérnametélt,
- petrezselyemzöld.
A csirkehátakat leforráztam és a megfelelő vízmennyiséggel feltettem főni. Hozzáadtam a sót, és az apróra vágott zöldségeket, a hagymát és a fokhagymát, majd a petrezselyemzöldet és mindent puhára főztem. Utána eltávolítottam belőle a petrezselyemzöldet, a hagymát és hozzáadtam a cérnametéltet, majd hagytam még pár percig főni. Tejföllel tálaltam.
Szeretem nagyon:)
VálaszTörlésMi is :)
TörlésÉrdekes, hogy milyen sok levesbe tesztek káposztát. Biztos hogy egészséges és zamatos zöldség.
VálaszTörlésCsipike, a káposzta majdnem minden zöldséglevesbe jó. Te nem szoktad fogyasztani?
TörlésLevesbe nem. Káposztás tésztát imádom. Székelykáposzta, töltött káposzta, ezek a téli nehezebb ételek jellemzőek, nekem túl nehéz ételek. Viszont édes paradicsomos káposztamártást még mindig nem próbáltam ki, pedig hogy szerettem a menzán.
Törlés