Sajnos nem annyira szép, mert a szilva miatt nem lehet szépen vágni, de annál finomabb!
Hozzávalók:
- 4 egész tojás,
- 25 dkg cukor,
- 25 dkg liszt,
- 1 kávéscsésze víz,
- 1/2 tasak sütőpor
- kb. 50 dkg szilva.
A tojásokat szétválasztottam. A fehérjéből egy külön keverőedényben a mixerrel kemény habot vertem. A sárgákhoz hozzáadtam a cukrot és ugyancsak a mixerrel addig kavartam, amíg habos lett. Ekkor lassanként, kavarás közben hozzáadtam a vizet, a sütőporos lisztet és addig kavartam amíg csomómentes nem lett. Kanállal, óvatosan hozzáadtam a fehérjehabot is. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem, ráhelyeztem a kimagolt és kettévágott szilvadarabokat, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütöttem.
Én kérnék egy "nem annyira szép" szeletet azért:-)
VálaszTörlésGerdi, nyisd ki az ablakot, mert még van belőle :) Küldök!
TörlésA meggyest sem lehet szépen szeletelni, de az is, ez is finom nagyon:)
VálaszTörlésIgazából engem nem zavar :) az íze visz mindent mindkettőnek, egyetértek!
VálaszTörlés