- 1 jénai tál teteje,
- kevés vaj,
- 1 szelet kenyér,
- felvágott,
- 1 tojás,
- só ízlés szerint.
A jénai tálat vastagon kivajaztam. A kenyeret úgy vágtam, hogy ki tudjam vele bélelni a tálat. A közepét kicsit megvajaztam, de aki kolbászt használ, annak szerintem nem kell, mert a kolbász zsíros és kisül belőle annyi, hogy a kenyér ne legyen száraz. Én lengyel kolbászt használtam, ami nem zsíros. Utána ráhelyeztem a karikára vágott lengyel kolbászt, ráütöttem a tojást és sütőbe toltam. Közepes lángon addig sütöttem, amíg a tojás megsült és a kolbász is piros lett.
Ezt a végtelenségig lehet variálni. Lehet tenni a tetejére sajtot, paprikát, amit az ember épp szeret. Egyszerű és gyorsan el lehet készíteni. Nagyobb adag esetén jó a nagy jénai tál is.
Ötletes, tetszik! :)
VálaszTörlésEz nagyon jó! ;-)
VálaszTörlésHa nincs időm főzni, ez akkor is mennyei finom vacsora.
Én még fogok ilyet készíteni, mert nagyon jó lett :)
VálaszTörlésNagy-nagyon jó ötlet, tetszik!
VálaszTörlésHogy milyen jó ötleteid vannak:)
VálaszTörlésEz aztán a fejedelmi reggeli! :)
VálaszTörlés