- 1 db banán,
- 2 tojás,
- nagyon kevés olaj a sütéshez,
- sárgabarack dzsem.
Az érett banánt meghámoztam és villával összetörtem, amíg jó pépes lett. Hozzáadtam a tojásokat, és mixerrel jól felvertem. Egy serpenyőbe pár csepp olajat csepegtettem. A közepestől kicsit kisebb lángon felhevítettem a serpenyőt és megsütöttem benne a palacsintákat.
Nekem négy palacsintám lett a fent leírt adagból és sárgabarack dzsemet kentem a palacsintára.
Finom lett, mert érzik a banán íze rajta, de elég kevésnek tartom a 4 palacsintát ebből az adagból, ráadásul kicsit ragad is.
Finom lett, mert érzik a banán íze rajta, de elég kevésnek tartom a 4 palacsintát ebből az adagból, ráadásul kicsit ragad is.
Az eredeti recept itt található.
Ebből a mennyiségből nem is lehet több, legközelebb duplázd. Olvastam az eredetit, hogy másnak is ragadt :-)
VálaszTörlésLisztérzékenyeknek kiváló recept, mert mégis palacsinta jellegű. Gyors desszertnek kiváló ;-)
Igazából azért volt ennyi, mert ez csak próba volt, de nem hinném, hogy lenne repeta. Finom, tényleg ízletes, de annyira nem varázsolt el, hogy több adagot készítsek.
TörlésEzt én is készülök kipróbálni.
VálaszTörlésMegcsináltam és ízlett :) Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésÖrülök, hogy izlett és nagyon szívesen :)
TörlésMiért ragad nem lehet fordítani.
VálaszTörlésNem tudom nálad mi lehet a gond, nekem nem ragadt, szépen meg lehetett fordítani minden egyes darabot.
Törlés