Hozzávalók személyenként:
- 1 szelet kenyér,
- 1 tojás,
- pár szeletke sajt,
- kevés vaj,
- só.
A kenyér belét egyenletesen kivágtam, mondhatom úgy is, hogy ablakot vágtam rá.
A sajtot vékony szeletekre vágtam.
A vajat megolvasztottam.
Megpirítottam rajta a kenyér egyik oldalát,
majd megfordítottam és megpirítottam a másik oldalát is.
Ezután az "ablak"-ba beleütöttem a tojást,
ráhelyeztem a sajtszeletkéket,
és visszahelyeztem a tojásra a kivágott darabot. Nem kell rányomni, belenyomni, mert akkor a tojás kifolyik a kenyérből.
Amikor a tojás alja megsült, a szelet kenyeret óvatosan megfordítottam és még kevés ideig sütöttem, hogy jó piros legyen.
Ötletes, jól mutat, finom és nem mellesleg laktató is.
Jó ötlet, de én nem tenném vissza rá a fedőt, úgy jobban mutat:)
VálaszTörlésKati, a fedő lényege az, hogy meg tudod fordítani és a fedő is megsűl. De a gasztronómiai ötletek tára határtalan, mindenki úgy csinálja, ahogy akarja. :)
TörlésNagyon ötletes, a gyerekeimnek különösen fog tetszeni! :)
VálaszTörlésVárom a reakciókat :)
Törlés