Hozzávalók:
- 560 g liszt,
- 2 csipet só,
- 1 tasak porélesztő,
- 340 ml víz,
- 6 ek. olívaolaj.
- kolbász,
- juhtúró
- csillei.
A lisztet egy tálba tettem, hozzákevertem a sót és a
szárított élesztőt, majd hozzáadtam az olívaolajat és apránként a langyos vizet is, miközben összedolgoztam.
Miután összeállt, még további 5 percig dagasztottam. Egy rugalmas, könnyű tésztát
kaptam belőle, amit szétlapítottam, olívaolajjal kikent sütőpapirra
tettem egy négyszögletes tepsibe. Konyharuhával
letakartam és 30 percet kelesztettem. Utána megkentem csilleive, elhelyeztem rajta az apró darabkákra vágott kolbászt, majd rászórtam a darabos juhsajtot. Előmelegített sütőben megsütöttem.
Nagyon egyszerű, hamar elkészül és rendkívül finom! Próbáljátok ki.
De rég sütöttem focacciat, pedig fincsi, csak most hanyagolnom kell a szénhidrátot, amennyiben lehet:)
VálaszTörlésAz biztos, hogy nem fogyókúrás fogás, de ha többen vagytok, akor el lehet készíteni és Te is ehetsz belőle egy keveset. :)
TörlésHű, ez nagyon finom lehet, igazán guszta! :)
VálaszTörlésHankka, próbáld ki mert tényleg finom :)
TörlésSokszor lementettem a focacca receptet, de még sosem sütöttem meg :-)...majd télen sort kerítek rá.
VálaszTörlésCsipike, télen kitűnő :)
Törlés