Régi kedvenc nálunk a főtt marhanyelv. Sajnos nem mindig lehet kapni, ami érthető, hisz egy több száz kilós marhának csak egy nyelve van, így kevés kerül az üzletekbe.
Hozzávalók:
- 1 db. füstölt marhanyelv,
- 5 - 6 nagy szem bors,
- 2 babérlevél,
- 1 nagy fej hagyma,
- 2 - 3 cikk fokhagyma
- kevés só.
(A nem füstölt nyelvet is kb. így szoktam elkészíteni, csak ott kicsit más a fűszerezés)
A nyelvet megmostam és kuktába tettem. Annyi vizet öntöttem rá, hogy ellepje. Hozzáadtam a főszereket, lezártam a kuktát és lassú tűzön puhára főztem. A levében hagytam kihűlni, majd lehúztam róla a bőrt. Hidegen mustárral vagy savanyúsággal kitűnő eledel reggelire, vacsorára.