Eddig a fasírtot mindig
krumplival készítettem. Így tanultam, így
volt jó. Most arra gondoltam, hogy ha a levesbe a húsgombóc
jó lesz búzadarával, akkor a fasírtnak is
jó kell lennie búzadarával és ki is
próbáltam. Nagyon finom így is és
ráadásul nem kell bajlódni a krumplival.
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús,
- 3 cikk fokhagyma zúzva,
- 2 ek búzadara,
- 1 tojás,
- só,
- bors,
- olaj a sütéshez.
A darált húst egy tálba tettem, hozzáadtam az alapanyagokat és jól összedolgoztam. Állni hagytam kb. 15 percig, majd ismét jól összedolgoztam. Kis golyókat formáltam belőle és forró olajban pirosra sütöttem.
Bár én nem krumplival szoktam csinálni, de tetszik ez a megoldás. Legközelebb kipróbálom! Köszi!
VálaszTörlésÉrdemes kipróbálni.
TörlésNem is hallottam még se a krumplis, se a búzadarás variációról, én mindig áztatott zsemlékkel vagy kenyérszeletekkel dúsítom a húst a fűszerek és tojás mellett, ha levesbe készítek húsgombócot akkor meg rizs a kötőanyag nálam:-)))
VálaszTörlésHallottam a kenyeres változatról de nem próbáltam soha. A rizses megoldást is ismerem a levesbe, de nekem a búzadarás jobban megfelel. Szebbek és finomabbak lesznek a gombócok, szerintem.
TörlésEddig még sem krumplival, sem búzadarával nem csináltam fasírozottat, de nagyon jól néz ki! Úgy látom, hogy egy próbát megér! :)
VálaszTörlésSzerintem is megér egy próbát :)
Törlés