Volt 3 db. csirkemell csontom. A csontot nem szoktam eldobni mert, ha le is vágom róla a húst, még mindig marad, így levest szoktam rá főzni, de inkább zöldséglevest. Krumplilevest még sosem főztem, most kipróbáltam és nagyon finom lett.
Hozzávalók 4 személyre:
- 3 csirkemell csont (némi hússal),
- kb. 5 nagy krumpli,
- 1 nagy fej hagyma,
- ecetes tárkony,
- só,
- 2 kk édes fűszerpaprika,
- 1 tojás,
- 150 ml tej.
A csontokat leforráztam, majd elegendő vízzel feltettem főni. Hozzáadtam a megtisztított hagymát, a kockára vágott krumplit, a tárkonyt és puhára főztem. Ekkor kivettem a hagymát a levesből és hozzáadtam a fűszerpaprikát. A tojást szétválasztottam. A fehérjét belefőztem a levesbe, a sárgáját elkavartam a tejjel. Levettem a levest a tűzről, kivettem a csontokat, leszedtem róluk a húst és visszatettem a levesbe, hozzáadtam a tojásos habarást és eceteztem. Természetesen tárkonyecetet használtam, de bármilyen ecet jó.
Én is felhasználom, nagyon finom ízt ad a levesnek, meg cuppogni is szeretjük a csontos részeket :-)
VálaszTörlésHú, ez a tojásos habarás, na az nekem még nem megy :-)
De mi nem megy? Pofonegyszerű az egész :)
Törlés