Hozzávalók a tésztához:
- 35 dkg liszt,
- 1/2 tasak száraz élesztő,
- 3 ek olaj,
- 1 dl tej,
- 1 dl ásványvíz,
- 1 teáskanál só.
Hozzávalók a feltéthez:
- pikáns kolbász,
- préselt sonka,
- hagyma,
- sajt,
- házi pizzaszósz.
A lisztet a dagasztó tálba tettem, hozzáadtam a fél tasak élesztőt, a sót és jól elkevertem. Hozzáadtam az olajat, az ásványvizet és a langyos tejet, majd tésztát gyúrtam belőle. Meleg helyen, letakarva fél óra hosszáig kelni hagytam. Utána lisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra kinyújtottam. Vékonyan megkentem házi pizzaszósszal, egyik felére pikáns kolbászt, hagymát és reszelt sajtot tettem, a másik felére szeletelt sonkát, hagymát és reszelt sajtot. Előmelegített sütőben megsütöttem. Finom ropogós lett a tésztája.
Juj, de fincsi lehet! Mindkét oldalából kérek :)
VálaszTörlésKüldöm, de vigyázz, pikáns az egyik fele :)
TörlésNagyon guszta lett és ahogy látom szép vékony a tésztája. Ügyes vagy! ;-)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Csipike, tényleg vékony, ropogós a tésztája :)
Törlés