Még egy nagyon finom, puha Váncza sütemény. Ez a negyedik, így még hátra van 96 a 100-ból :)
Lefényképeztem a receptet, de ha nem látszana jól a kép mérete miatt, vagy annak, aki nyomtatni szeretné, leírom.
24 deka lisztet 1/2 csomag Váncza-sütőport, 20 dkg vajat, 2 egész tojást, 6 deka cukrot, 1/2 citrom levét és 1 csomag Váncza-vanilincukrot annyi tejjel gyúrunk össze, hogy könnyen nyújtható legyen. A metéltvastagra nyujtott tésztát borospohárral kinyújtjuk s a darabok közepére kis csomóba barack- vagy málnaízt téve könnyedén félbehajtjuk, szélen egy helyen ujjunkkal benyomva. Cukorral megszórva világosbarnára sütjük.
Én sárgabarack dszemet használtam és nem csak egy helyen nyomtam össze, hanem körbe lezártam a táskákat. Csak sütés után szórtam meg porcukorral. Nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek.
Nagyon szép formásak lettek. Van időm, megvárom mind a 96-ot! :-)
VálaszTörlésKöszi Csipike, igyekszem hozni a többi 96-ot is :)
Törlés