Hozzávalók:
- A tésztákhoz:
- 3 x 1,5 dl tejföl,
- 3 x 1 tojás,
- 3 x 1 mokkáskanál sütőpor
- 3 x 5 e.k. liszt,
- 3 x 5 e.k. cukor,
- tésztánként: 5 e.k. kakaópor / 5 e.k.darált mák
A krémhez:
- 1 liter tej
- 8 evőkanál búzadara,
- fél üvegecske rumaroma,
- 25 dkg vaj,
- 25 dkg cukor.
A tetejére:
- én csokitallért használtam
1 tojást habosra kevertem 5 evőkanál kristálycukorral. Hozzáadtam 1,5 dl tejfölt, 5 evőkanál lisztet és a mokkáskanál sütőport. Simára kevertem, végül hozzáadtam 5 evőkanál darált mákot. A masszát sütőpapírral kibélelt kerek tepsibe öntöttem, elsimítottam, és előmelegített sütőben megsütöttem. Ebből kettőt sütöttem. Míg az első tészta sült, elkészítettem a második adag masszát, ugyancsak mákost és megsütöttem, majd a harmadikat, csak a mák helyett kakaót tettem bele. A lapokat hagytam kihűlni. Addig a tejet felforraltam, egyszerű tejbegrízt főztem, amit majd teljes hűlésig kavargattam. Én a grízes krémhez a tejbegrízt mindig kihűlésik kavargatom, mert másképp megbőrözik és akkor csomós lesz, vagy le kell szedni róla a tetejét. A vajat habosra kevertem a cukorral és rumaromával, utána belekevertem a kihűlt tejbegrízt.
A krémet háromfelé osztottam. Úgy kentem meg a lapokat krémmel, hogy a kakaós lap középen legyen.
A torta tetejét is megkentem krémmel,utána yin-yang-ot próbáltam rá rajzolni csokitallérral.
Az eredeti recept
itt található.