Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt,
- 25 dkg margarin,
- 1 tojás,
- 1 csomag sütőpor,
- 3 ek. kakaópor,
- 15 dkg cukor
- fél dl tej
- 1/2 kg tehéntúró,
- 20 dkg cukor,
- 3 tojássárgája,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 2 vaníliás pudingpor,
- 3 tojásfehérje kemény habja,
- 5 dkg mazsola (én kihagytam)
A tészta hozzávalóit összegyúrtam és két részre osztottam. Az egyik
tésztát kinyújtottam és a sütőpapírral kibélelt tepsi aljára terítettem. A másik cipót, amíg a
tölteléket készítettem, egy folpackba csomagolva a fagyasztóba tettem,
hogy könnyen reszelhető legyen. A töltelék készítése: a tojássárgákat a
cukrokkal habosra kevertem, hozzákevertem a tehéntúrót, a pudingport és tovább kevertem. Majd óvatosan beleforgattam a kemény tojáshabot is. A krémet tepsiben
várakozó tésztára simítottam, majd a másik tésztacipót ráreszeltem és előmelegített sütőben megsütöttem.
Az eredeti recept itt található.
De szép:) Jöhetne:)
VálaszTörlésKöszi Kati! Sajnos más irányt vett :)
TörlésSüteményként már készült, tortaként is nagyon jól néz ám ki! :)
VálaszTörlésNagyon szép süteményt készítettél!
VálaszTörlésHankka, Zsusza - Köszönöm szépen!
VálaszTörlés