Hozzávalók:
- 5 dkg mazsola,
- 5 dkg darált dió,
- 2 dkg csoki,
- 6 evőkanál zabpehely,
- 4 evőkanál napraforgómag,
- 1 evőkanál méz,
- 2 evőkanál házi ribizlilekvár.
A diót ledaráltam, egy keverő tálba tettem a többi alapanyaggal együtt. A mézet felmelegítettem, hozzáadtam az alapanyagokhoz, hozzáadtam a 2 evőkanál lekvárt is és jól összekevertem. Egy kalácsformát kibéleltem sütő papírral, beleöntöttem a masszát, elegyengettem és hűtőbe tettem.
Hű, ennyi finomsággal csakis fincsi lehet, külön tetszik benne a ribizlilekvár! :)
VálaszTörlésHankka, érdemes savanykás lekvárt tenni hozzá, ha nem, szerintem túl édes lesz.
TörlésBiztosan nagyon finom volt és gyorsan elfogyott. Én imádom a müzli szeletet, ennyi finomsággal!
VálaszTörlésMrita, mindenképp ajánlom, mert ezek a magok kellenek a szervezetnek, ráadásul nem is lehet sokat enni belőle :)
Törlés