Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 1 db 2,5 dkg-os élesztő
- 250 ml víz,
- 1 tojás,
- 2 evőkanál olíva olaj
- 2 kk. só,
- 1 kk. cukor.
- házi csillei mártás (akinek nincs, az használjon ketchupot)
- fekete olívabogyó kimagolva és apróra vágva,
- reszelt sajt,
- apróra vágott szalámi.
Az élesztőt 150 ml langyos vízben felfuttattam, amihez előzőleg hozzáadtam az egy kk. cukrot. A lisztet egy tálba tettem,
hozzáadtam a sót, a tojást és a két kanál olajat, majd a
felfuttatott élesztőt, és végül a maradék vizet. Jól összedolgoztam, addig, amíg egy jó,
nem ragadó tésztát kaptam. Egy órát letakarva, meleg helyen
pihentettem amíg duplájára kelt.
Ekkor a tésztát lisztezett deszkát finoman átgyúrtam. Két részre osztottam. Mindegyik részt lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtottam, vékonyan megkentem házi csillei mártással, rászórtam a feltétet, összecsavartam, két ujjnyi vastagra vágtam és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem. Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
Hű,de szeretem:))
VálaszTörlésNagyon-nagyon finom!
VálaszTörlésEzt igazolom én is!:)
Törlés