Kezdem rögtön a beismeréssel, hogy ezt bizony még gyakorolnom kell. Elég szépen haladtam vele, de sajnos kibomlott sütés közben. Az íze nagyon finom, de a kivitelezést még tanulni kell.
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g BL 55-ös liszt,
- 250 g fehér liszt,
- 1 tasak száraz élesztő,
- 1 kk cukor,
- 1 kk só,
- kb. 250 ml langyos víz (nekem kicsit több kellett)
A feltéthez:
- házi pizzaszósz,
- karikára vágott zöld olívabogyó,
- sajt,
- sonka.
A kétfajta lisztet egy keverőtálba tettem és jól összekavartam. Hozzáadtam a sót, a cukrot és a száraz élesztőt és ismét jól összekavartam az egészet. Folyamatosan kavargatva hozzáadtam a langyos vizet, majd finoman összedolgoztam. Letakarva, meleg helyen hagytam 10 percet kelni, majd finoman átdolgoztam és ugyancsak letakarva, meleg helyen hagytam még 30 percet kelni. Utána lisztezett felületen finoman átdolgoztam, ketté osztottam és a képen látható módon a közepét bevágtam. Majd a szélét körbe megkentem pizzaszósszal, rászórtam a vágott sonkát, a kockára vágott sajtot és az olívabogyót, majd kihajtogattam a közepéről a csíkokat. Próbáltam odaragasztani mindegyiket a széléhez, elméletileg sikerült, de pár elvált a sütés közben. Ennek ellenére nagyon finom. Csak ajánlani tudom.
Sütőpapírra tettem és előmelegített sütőben, közepes lángon, kb. 40 perc alatt megsütöttem. Nekem 2 ilyen koszorú lett ebből az adagból.
Ez nagyon tuti formázás! :-)) Tetszik, ki fogom próbálni! :-))
VálaszTörlésHajrá Gionetta! :)
TörlésKipróbáltam, nagyon finom és nagyon guszta. Nagyon köszönöm, majd, ha lesz időm felteszem a blogomba.
VálaszTörlésMrita örülök, hogy ízlett lés türelmetlenül várom! :)
TörlésNagyon jól néz ki! Még sosem láttam ilyen formázást! Azt hiszem érdemes kipróbálni! :)
VálaszTörlés